Požiar z horiaceho auta sa rozšíril na prístrešok, stodolu aj časť domu

13.02.2012 Prešov

Široké 12. februára (TASR) - Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) sa dnes v popoludňajších hodinách podieľali na likvidácii požiaru v obci Široké, okres Prešov. Od horiaceho auta sa tu chytil drevený prístrešok, uskladnené palivové drevo, časť rodinného domu ako aj vedľa stojacej stodoly. Oheň spôsobil škody za minimálne 2500 eur.
Ako TASR informoval Radoslav Lacko z Okresného riaditeľstva HaZZ v Prešove, požiar, ktorý zachvátil na jednom z pozemkov v obci Široké časti viacerých objektov, sa rozšíril od zaparkovaného osobného auta.
\"Požiar sa rozšíril pravdepodobne od akumulátora, ktorý bol napojený na nabíjačku,\" povedal Lacko s tým, že zaparkované auto následne celé zhorelo. Škodu vyčíslili jeho majiteľ na 2000 eur.
Oheň zasiahol aj drevený prístrešok a pod ním uskladnené palivové drevo. V tejto súvislosti ohodnotili škodu na 500 eur. Poškodenie vedľa stojacej stodoly zatiaľ vyčíslené nebolo.
\"Požiar sa mohol rozšíriť aj na väčšiu časť rodinného domu, ale včasným zásahom hasičov sa tomu predišlo,\" poznamenal Lacko. Ako dodal, príslušníci HaZZ pred ukončením zásahu ešte skontrolovali zhorenisko termokamerami za účelom odhalenia skrytých ložísk požiaru.
 

Vyberte región